15 redenen om een eigen zaak te starten!

Als je een ondernemend type bent, dan ken je de verschijnselen. Het is tijd; Je moet beginnen.

Zit je nu de hele tijd achter een bureau? Ben je de hele tijd aan het dagdromen? Dan is dit artikeltje voor jou!!
Je hebt gehoord dat het opstarten van een bedrijfje een hele onderneming is!! Ha Ha wat een woordgrap!!AAmoe316,0

Maar de drang heb je al een hele tijd. Je wilt vrij breken uit de dagelijkse sleur. Je bent al een hele tijd met je gedachten ergens ander.

Wat zijn de signalen?

 1. Het licht ging aan.
  De meesten onder ons hadden gewoon een idee of een wens. Het gewone moest nu maar eens uit zijn. Het kan anders. En jij weet hoe!! Je bent zeker van je zaak.
 2. Je kunt het niet van je af zetten.
  De hele dag en ook nog nachts lig je te denken aan je ideeën.
 3. Je bent er gepassioneerd over!
  Je zou er het liefste met iedereen de hele dag over praten. Het van de daken schreeuwen. Iedereen moet het weten wat een verschil jouw idee kan maken!
 4. Je bent een onafhankelijk type!
  Altijd heb je je eigen boontjes kunnen doppen. Je kunt op eigen benen staan. Je kunt je zaken goed voor elkaar krijgen en neemt initiatief.
 5. Je bent altijd al onafhankelijk!
  Dit wil niet zeggen dat je geen rekening zal houden met andere mensen. Nee, Het betekend dat je iemand bent die naar oplossingen zoekt, ongeacht wat anderen zeggen.
 6. Je bent georganiseerd!
  Wanneer je een zaak runt, vraagt dat veel organisatie talent. Soms ook om te organiseren hoe dit nu weer op te lossen. Je moet veel zaken regelen en weten als ondernemer.
 7. Je wilt mensen graag helpen!
  Je hebt het sterke verlangen aan de wereld te willen bijdragen. Met je dienst of je product wil je veranderen. Je wilt het beter doen. Je wilt noden van anderen verlichten.
 8. Jij kunt het zeker beter!
  Je zit vol vertrouwen en geloof dat je het anders kan doen! Je kunt verbeteringen aanbrengen in mensen hun leven. Je hebt een betere dienst of product. Je gaat het anders nieuwer regelen!banner_news
 9. Je voelt je gevangen in je werk!
  Iedere morgen weer opstaan met diezelfde tegenzin. Weer een lange dag in de sleur. Die promotie, die hoeft niet zo van jou!
 10. Je hebt een Visie!
  Laten we eens aannemen dat je iets wilt. Maar iedereen zegt dat het niet gaat of dat je het niet kunt. Of nog erger, dat je het niet kan! Dit kan genoeg voor je zijn om alle Nee zeggers ongelijk te laten krijgen!
 11. Je wilt naam maken voor jezelf!
  Veel ondernemers zijn begonnen, omdat ze iets tot stand wilden brengen. Omdat ze ergens om herinnerd wilden worden. Je naam op een product zien staan. Wow.
 12. Je wilde altijd al je eigen baas zijn!
  Het kan zijn dat je een controle freak bent. Of dat je niet tegen commentaar of kritiek kan. Terecht of onterecht, het is een goede reden voor veel mensen om voor zichzelf te beginnen.
 13. Je hebt altijd al uitzendwerk gedaan!
  Er zijn veel mensen die na uitzendwerk gedaan te hebben, voor zich zelf gaan beginnen. Nu kunnen je zelf kiezen van wie je de opdrachten aanneemt!
 14. Er is weinig werk in wat je nu doet!
  Je neemt zelf initiatief. Je wacht niet af. Je gaat zelf op nieuwe zaken af. Je hebt vaardigheden die het mogelijk maken voor je om het zelf te doen. Of je gaat die vaardigheden verkrijgen.
 15. Je bent gek op risico nemen!
  Er zijn mensen die dingen gewoon doen. Ongeacht wat de gevolgen zijn. Maar ze komen er altijd met nieuwe waardevolle ervaringen uit. Ze hebben iets geleerd. Behoor jij daarbij, dan is ondernemen iets voor jouw!

 

Geef je mening!
Wat zouden voor jou redenen zijn een een eigen zaak te beginnen?

 

 

4 antwoorden op “15 redenen om een eigen zaak te starten!”

 1. goh henk,
  ik ben ooit voor mijzelf begonnen net als mijn vader.. weg uit het harnas, weg uit de bazen die het altijd beter weten.. in godsnaam waarom nemen ze mij dan aan! ik ben iemand die problemen oplos en ze dus niet maakt.
  maar dat wilde de bazen nooit toegeven.
  uiteindelijk toch maar voor mijzelf iets begonnen en nu komt het….

  jou lijst:
  punt 6.ik ben een gaoot… dus niks georganiseerd..
  punt 8:ja ik kan het beter.
  punt 5: ik ben altijd opzoek naar oplossingen niet naar problemen, die komen vanzelf.
  punt 12: je zult wel eigen baas bedoelen en niet eigen baar.
  punt 15: risico’s nemen vind ik niet altijd op z’n plaats, dus als het even kan vermijd ik deze..zekerheid voor alles..ook binnen het zelfstandig ondernemen..(inschatten van de job)

  en ik kan niet tegen onrechtmatigheden, gebruikt worden en bedrog..DUS is er maar een remedie..voor jezelf beginnen.

  grt eddy

 2. Ik ben een heel tijd geleden voor mezelf begonnen, heeft alleen erg lang geduurd voordat ik het ook als bedrijf aan ging pakken. De laatste tijd werd deze vraag me vaker gesteld.
  En weet je toen ik voor mezelf begon was het noodzaak.
  Geloof het of niet maar 24 jaar geleden was het zeker niet normaal om part-time te gaan werken, ook niet als er kinderen kwamen. Dus met zwangerschapsverlof en blijven zoeken naar een oplossing. Opvang voor de kinderen kon alleen op de zelfde dagen in de week en van 9 tot 5 uur. Mijn man had wisseldiensten, elke week een andere dag beginnen en dag, avond en nacht, dus opvang geen optie.
  Vandaar dan maar voor mezelf begonnen als masseur.
  Als ik je toen had kunnen inschakelen had ik vast veel eerder een bedrijf begonnen 😉

 3. Ik ben voor mijzelf begonnen omdat ik datgene waar mijn hart warm voor liep niet kon toepassen in het bedrijf waar ik werkte ondanks dat men er wel enthousiast over was. Ik ben een onafhankelijk persoon, ja, daarin herken ik mij in jouw punten. En daarom kwam er een moment dat ik gewoon mijn baan vaarwel zei en in het diepe sprong. Ik begon een eigen bedrijf. Nu 8,5 jaar geleden. Wat dat allemaal inhield dat wist ik niet en heb ik lang niet goed begrepen. Ondernemend zijn in een organisatie is heel wat anders dan ondernemer zijn in je eigen bedrijf. Dat is een pad van persoonlijke ontwikkeling waar ik nog steeds mee bezig ben. Eigenlijk ben ik nu na 8 jaar gewerkt te hebben als coach/trainer/interimmanager en consultant pas echt gestart met mijn eigen bedrijf. Fijn dat er mensen zijn zoals jij die mij helpen om dit proces te begeleiden. Bedankt Henk!

 4. Hallo Henk, bedankt voor je bovenstaande lijst; ik herken veel en ook direct waarom ik nog lang getwijfeld heb om te beginnen
  al ben ik nu nog in de voorbereidende fase om iets voor mijzelf te beginnen; het is onmiskenbaar; ik ben begonnen!
  Mijn dagen van chaos en lui zijn, zijn mijn twijfelpunten of het iets is dat ik kan doen;
  al het andere is er. netwerken lukt ook steeds beter en i begin al een beetje sneeuwbaleffect te ervaren!
  Ik heb nog een lang proces te gaan en ben erg benieuwd naar hoe het zich gaat ontvouwen!
  Bedankt Henk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *